Att välja RÄTT MakeupArtist…

Är det viktigt?   JA, det tycker jag verkligen att det är, så här kommer några goda ord till dig på vägen mot ditt val…

1. Gör en undersökning, recensioner är bra, rekommendationer är ännu bättre, men ditt ansikte är inte dina vänner ansiktet.

2. Fråga din Makeup Artist ”Kommer makeupen att rinna om det regnar?”, ”Kommer den att spricka i värmen?” Var inte rädd för att fråga vad som helst och om du inte är nöjd med vad du får se till att du låter dem veta varför!

4. Låt din makeup artist få veta om du kommer att se annorlunda ut på din bröllopsdag, t.ex. Om du kommer att ha en falsk solbränna på din bröllopsdag, du kommer då att behöva en helt annan grund och concealer, i själva verket kan du behöva en helt ny look!

The Look

Utseende och färg du väljer för din stora dag i slutändan beror på dina personliga preferenser, men låt din makeup artist rekommendera några saker ”du går ju inte till en läkare för att berätta för dem hur du vill bota en förkylning, du går dit på grund utav att de har erfarenhet och en kunskap om hur man gör det bättre än du gör! ”

1. Vilken tid på året är ditt bröllop? Om du har ett vår / sommar bröllop, gå för ljusa, pastell färger. Varma, djupare nyanser kommer att vara bättre för ett vinter bröllop.

2. Om du är blond eller ljushyad, coola toner av grått, blått, mjukt rosa och lila är idealiska.

3. Om du är en brunett eller olivfärgad passar varma neutrala toner av brunt, taupe, vinröd och rött.

4. Kom ihåg att din make up ska vara lite mer dramatisk än din dagliga make-up, blixtfotografering tenderar att göra att man ser mer blek och osminkad ut. Upp till 30% av makeup försvinner i bilderna.

Ta dig tid att välja, ställa frågor, få svar. En Makeup artist som går med på att allt du har att säga kanske inte är den rätta för dig. Om du har alla svar och vet hur man gör  varför då betala för en pro Makeup Artist?

Det är viktigt att man kommer överens och att man känner att det klickar för att man skall kunna göra ett bra jobb och att du som kund skall bli nöjd. Det är ju endå en utav de viktigaste dagarna i ens liv det handlar om, och allt bör kunna bli så perfekt som möjligt.