En hel del på gång

Bröllops säsongen har redan börjat och det är jättekul. Bokningar har börjat komma inför detta året och det är lite tidiagre än åren innan. Men jag tycker om när man är ute i god tid. Dels för min planering och för att det oftast är tider lediga. Många gånger har jag märkt att en del väntar med att boka en Makeup Artist tills bara ett par veckor innan ens stora dag. Det märkte jag speciellt förra året och det är lite synd eftersom man som MUA oftast är bokad när säsongen har börjat. Jag fick själv tacka nej till ett par jobb förra året och sånt är aldrig kul. Man vill ju så gärna finnas tillgänglig. eftersom det är ett stort steg att lämna över Makeup och Hår till någon annan. Speciellt makeupen eftersom man dels är ovan vid att någon annan ska stå och pilla en i ansiktet och så är det  så  betydande för hur man kommer att se ut.

Jag brukar helst vilja göra en provmakeup ett par veckor innan brudens stora dag. Det är av stor betydelse och viktigt för kunden, för man får ju se hur man kommer att se ut på ens stora dag. Och sen får man ju vara med och påverka färger och så också vid det tillfället.

En annan sak jag har på gång nu är att jag håller på att utveckla en produkt och skall påbörja samarbete imorgon med en produktutvecklare. Hoppas på lite vägledning och design osv.. Sen är mitt mål att den skall tillverkas och provas som prototyp. Slutmålet sen är ju att den kommer att säljas till kunder och återförsäljare inom makeup i olika avseende. Dels via webben på min hemsida och förhoppningsvis även i butik. Det svåra är också att komma på ett bra namn. Funkar kanske inte riktigt med ”Design Blifin” eller det gör det kanske. Tåls att fundera på !  🙂

Jag kan ju inte berätta så mycket om produkten eftersom det är just ett påbörjat projekt. Men jag kan ju berätta hur jag fick idé till den. En kväll förra vecka när jag skulle sova så bara tänkte jag att man skulle haft en sådan(?) som var vänd på ett annat håll och fungerade lite annorlunda. Mitt i natten vaknade jag sedan och var tvungen att rita ner den. Sen har jag läst och kollat runder på webben för att se ifall det redan fanns en sådan på marknaden. Och än så länge har jag inte hittat någon. Så kanske, kanske denna produkt blir en ny sak som alla kommer att ha nytta av. Framför allt så kommer nog många kvinnor att behöva en sådan som är lätt att arbeta med när man lägger makeup. Vi får se hur projektet framskrider. Jag är själv bara helt uppe i det totalt och förvirrad för att det innebär så mycket. Och måste villigt erkänna att jag kanske inte har full koll på allt det innebär med att registrera en ny produkt. Men det är spännande och man får alltid en ny erfaranhet även om allt skulle gå i stöpet.