Hallelulja moment

Ja, det får man väl säga att jag fick igår. Min efterlysta möhippa hörde av sig helt spontant igår och jag blev sååå glad. Nu har jag noterat alla uppgifter jag behöver…Tjohoo  !! Så nu kör vi på  så det ryker under lördagen. Och så fort jag är klar med uppdraget så fortsätter vi upp till Varberg och Asia spa för lite avkoppling jag och mannen. Tror faktiskt det är den enda lediga helgen jag har i sommar och som vi då kan åka iväg och göra något bara vi två utan barnen. Så det ser vi fram emot !!

Idag har jag haft en produkt visning av mitt hudvårds sortiment bland annat. Vissa fick nog en aha upplevelse utav vad de flesta produkter vi smörjer in oss i innehåller. Det många inte vet är att de flesta produkter innehåller utfyllnadsmedel så som mineraloljor, frityrfetter, lanolin,vasselin…mm.

Men dessa produkter ifrån NUSKIN är helt fria ifrån alla tillsatser och utfyllnadsmedel. Därför är såklart produkterna lite dyrare, men också drygare än de du köper i butikshyllorna. Läs innehållsförteckningarna på burkarna/tuberna du köper…det som där finns mest utav står högst upp och sen i fallande ordning. Slå upp de på google och se vad det egentligen är för något.

Paraffin
(INCI-namn: Paraffin & Paraffinum Liquidum)
Är en restprodukt från bensin tillverkning, en ”död” olja. Hindrar upptaget av fettlösliga vitaminer, har svårt att brytas ned av naturen samt orsakar många hudproblem.

Triklosan
(INCI-namn: Triklosan)
Ett antibakteriellt medel som förekommer som tillsats i kosmetika och hygienprodukter, till exempel tandkräm, tvål och rengöringsprodukter, samt i vissa textilprodukter och förpackningsmaterial. En ny amerikansk studie visar nu att triklosan utvecklar det giftiga ämnet kloroform när det blandas med dricksvatten som innehåller klor. Bortsett från att det kan leda till depression och leverproblem är det också klassat som cancerframkallande.

Vaselin
(INCI-namn: Petrolatum & Vaseline)
Restprodukt efter framställning av fotogen, en ”död” olja. Hindrar upptaget av fettlösliga vitaminer, har svårt att brytas ned av naturen samt orsakar många hudproblem.

Euxyl K 100
(INCI-namn: Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone)
Konserveringsmedel som är registrerat som bekämpningsmedel klass 2. Vanligaste orsaken att du inte tål en produkt. Orsakar bl a blåsor, varbölder, klåda, utslag och svullnader i huden

Actizide AC
(INCI-namn: Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone)
Konserveringsmedel som är registrerat som bekämpningsmedel klass 2. Vanligaste orsaken att du inte tål en produkt. Orsakar bl a blåsor, varbölder, klåda, utslag och svullnader i huden.

Detta är ju bara några exempel på vad våra dyra fina eller billiga apoteks krämer kan innehålla. Kolla ert badrums skåp !