Teatermaskerings utbildning Sista Dagen

Jaha, då får jag väl skriva lite grann om sista dagen på utbildningen. Vi började med att gjuta våra näsor i gelatin, satan i gatan vad det var tvunget att gå snabbt när man väl hällde i gelatinet i våra formar. Upp och stå på formarna i några minuter och sen åkte de in i kylen. Vi hade även modeller denna dagen, en tjej och en kille. Vi skulle gå igenom en massa olika F/X och det är ju det som jag sett fram emot. Det är så himla häftigt att skapa sår,och sånt. Jag fick gjort en del på min modell, hon fick både skrapsår i pannan och rivsår, finnar en ny blåtira och en gammal. Samt en sprucken läpp fick jag också till..hmm..just det hon fick ett ärr i ögonbrynet också.

[singlepic id=99 w=320 h=240 float=]

Sen på eftermiddagen så var det dax att göra provet som bestod då i att vi skulle skapa en karaktär till vår gjutna näsa. Eftersom jag tyckte Sofie har en sådan rak perfekt näsa i vanliga fall så gjorde ju klart en riktig kroknäsa på henne. Så min karaktär blev ju en häxa, dock så syns inte färgerna riktigt bra, hon är alltså helt grön i ansiktet på bilderna. Så fick hon ju lite vårtor och så när jag endå var i farten. Sofie´s tolkning på mig blev ju en seriefigur eller en tecknad figur. Ja, nog tusan hade jag kunnat vara stand in för teskedsgumman. För ni ser väl att det är JAG på bilderna ? Jäklar vilken näsa jag fick, den vill man inte lägga i blöt…hehe..

[singlepic id=100 w=320 h=240 float=]                                                                                        [singlepic id=101 w=320 h=240 float=]

[singlepic id=102 w=320 h=240 float=]                                                                                         [singlepic id=103 w=320 h=240 float=]

[singlepic id=104 w=320 h=240 float=]

Ni får gärna kommentera bilderna, det är alltid kul med lite feedback på det man gjort. Bilderna är ju klart inte tagna med en proffskamera, men inte heller ifrån en mobiltelefon. Nu är min tanke att jag skall fixa hem lite gips och alginat samt blanda till lite gelatin och sätta igång och göra hela ansikts avgjutningar på familjen . Är alltid bra att tillgå när det vankas halloween åren som kommer framöver. Skithäftigt !

Jag ångrar inte att jag gick denna utbildningen efftersom Eva Flamholc-Andersson är en sådan duktig maskör-perukmakare med många år i branschen. Hon har jobbat för 13 Wallander filmer genom åren där hon då tillsammans med Joesfine skötte allt smink, peruk och allt annat som behövs vid en filminspelning. Sedan har hon även många års erfaranhet via teatern där hon gjort många uppsättningar. Mycket duktig sminkör, ja Josefine är också erfaren  och mycket duktig. Det kan man ju inte komma ifrån. Eva syns i bakrunden på andra bilden. Sen så Josefine kan ni se nedan där hon fått en ålders sminkning.