Att vara tydlig i sin framtoning

Jag är nöjd med hur min hemsida ser ut idag. Har väl lite småsaker kvar som skall regleras och göra om. Men framförallt så är den tydlig på alla sätt och vis. Man ser vad det är jag jobbar proffesionellt med och vad jag erbjuder för tjänster via min hemsida till både privatpersoner och företag. Inga tjänster är GRATIS. Min tid och mitt arbete kostar pengar. Många gånger så tror man inte det som privatperson. Låt oss säga att jag tar 300.- för en dagmakeup, hur mycket pengar blir då kvar när alla mina omkostnader är betalda på dessa trehundra kronorna? Man skall betala in momsen (idag 25%) sen tillkommer skatt och sociala avgifter. Igentligen borde jag legat mycket högre i pris om jag någonsin skulle kunna ta ut någon lön på dessa trehundra kronorna. Men jag vet att man inte tänker och ser det så som privatperson. Man ser bara priset, och då kan man i vissa fall anse att det är ju dyrt. Men är det de igentligen ?

Nu har jag ju den fördelen att jag inte sitter med någon dyr flashig salong som kostar en massa pengar utan att jag istället kommer enda hem till dörren hos kunden. Och är inte det en förmån att få hem en professionell makeup och hårstylist i stället för att behöva bege sig till en salong för att få allt fixat ? Många gånger har jag tagit emot kunder här hemma hos mig i mitt egna hem och aldrig har jag hört någon säga något negativt om det. Det finns inga prbolem, man måste se lösningar på det som uppstår. Man löser det tillsammans med kunden.

Jag får många frågor om vad en makeup kostar, och lika många gånger så frågar jag vad det är för en makeup kunden är ute efter. Är det en dagmakeup eller en fest- kanske rent av en riktigt trendig/extreme makeup. Alla mina priser som riktar sig till PRIVATPERSONER finns tydligt på hemsidan under en egen rubrik PRISLISTA. Men man får ju även fråga för kanske kanske så är priset lite billigare när man väl ställer frågan ?!!

NEJ, priset är inte billigare för att man frågar vad en makeup kostar. Nu är det inte så ofta jag jobbar mot privatpersoner förutom om det inte gäller blivande brudar. Men jag hade gärna sett att fler privatpersoner unnade sig lite lyx i vardagen och speciellt när man skall gå på fest. För mig är det en utmaning att få ett nytt ansikte att måla en härlig festmakeup på. Ett ansikte för mig är en målarduk som jag skall skulptera fram det vackraste i. Fast jag skulpterar ju inte utan målar Ni förstår vad jag menar. Alla kvinnor skulle unnat sig den stunden någon gång då och då. Ja, jag själv borde väl också unnat mig. Får göra det sen nån gång när tiden finns.

Jag träffade för någon månad sen en annan makeup artist som jobbar nere i Malmö. Vi pratade förresten priser på våra tjänster i förhållande till staden vi är verksamma i. Hon som då är verksam i Malmö ligger i pris på alla sina makeuper på 1200.- oavsett vad du är ute efter. Brudmakeup-Festmakeup-Vardagsmakeup…you name it. Hon tyckte jag låg alldeles för lågt i pris i förhållande till mina erfaranheter och kunskaper som jag har. Men jag är av den uppfattningen att ALLA borde ha råd att få blifin vid något speciellt tillfälle utan att man skall behöva sälja sin gamla moster för det. 🙂

Så därför så höjer jag inte mina priser till privatpersoner på de vanliga makeuperna. På Brudmakeup kommer där en höjning till nästa år, men den nya prislistan är inte helt färdigställd ännu. Tänker ha lite erbjudande innan 2009 är slut !